Det første spæde skridt til det, som nu er blevet et mindre connemara stutteri på Vestsjælland, blev taget i 2003, da Lisbeth købte hoppeføllet Rydholms Dee Cha. I lang tid derefter havde vi et "blandingsbatteri" af connemaraponyer og andre, udmærkede hesteracer.
I løbet af 2006 lagde vi kursen om og fokuserede på de irske ponyer. Antallet steg, den selvbyggede stald blev for lille og måtte udvides i flere omgange. Adskillige af vores 10 tønder land blev udlagt til folde.

I sommeren 2007 turnerede vi med blandet succes kongeriget rundt for at få bedækket hopper. Efter den sommer måtte vi indse, at ikke alle vores hopper er indstillet på at indgå tvangsægteskaber på udebane.
I foråret 2008 tog vi derfor et syvmileskridt, da vi købte Glencarrig Fionn hjem fra Irland og med et slag blev hingsteejere. (Hvilket i en dansk connemara sammenhæng bød på visse udfordringer, bl.a. fordi bestyrelsen af den danske forening i mange år har valgt at blæse på moderlandets regler).
Er lykkeligt tilfælde ville, at vi i efteråret 2009 fik mulighed for at købe en af Irlands mest typiske "old type" super hingste: Kingstown Boy.

Du er velkommen til at sende en mail ("Kontakt") eller til at slå på tråden, hvis du vil vide mere - evt. om at bruge vores hingste.

Vinter i bakkerne ved Sorø
Vinter i bakkerne ved Sorø
Printvenlig version af siden
Mørkhøj Connemara   ·   Krøjerupvej 22   ·   4180 Sorø   ·   Tlf. 53 57 32 74 eller 60 32 03 20
Dannebrog
Union Jack
techCMS