Om ambitionen

Vores ambition er helt elementær: vi ønsker at avle racetypiske ponyer. Det er vigtigt at sikre, at connemaraponyen også om 20 føl-generationer fremstår med det specifikke racepræg, som gør, at man kan identificere en connemara på lang afstand i hestefoldene.
Vi mener, at de "gamle" irere har ret, når de hævder, at typefaste, anatomisk korrekte ponyer helt automatisk avler god funktionalitet: Ikke alle ponyer bliver Supreme Champions i Clifden eller får medalje i ridebane springning ved OL. Men hvis vi avler den ene typefaste generation ponyer efter den anden - ja, så er der helt sikkert nogle i blandt, som gør.
Det må være udfordringen for enhver avler, og den er jo ikke så ringe endda. At vi også skal have fokus på det gode temperament, racen er kendt for, behøver man vel næsten ikke at nævne.

Vi har stor respekt for, at andre avlere har ambitioner ud over kun at fastholde den gode type: Mangfoldighed på det punkt kan kun være en fordel for connemaraavlen i Danmark. Til gengæld ser vi med nogen bekymring på de tyndbenede "racercykler", den seneste tids fokusering på ridelighed har tilvejebragt. Er man til den slags, kan man da lige så godt avle sportsponyer. Og ikke et ondt ord om dem; de er bare ikke connemara ponyer.

Da vi begge har fuldtidsarbejde, er ambitionen at holde stutteriaktiviteterne på et begrænset men kvalitetsmæssigt acceptabelt niveau: Vi vil aldrig have tiden til selv at have mange føl og et stort antal hopper på besøg hos hingstene.
Vi vil begrænse os til det, vi kan overkomme for at gøre tingene ordentligt: Når dette er sagt, er man dog meget velkommen hos os og vores hingste. Slå på tråden og få en snak om mulighederne, hvis du har lyst.


Type beats everything
Type beats everything
Printvenlig version af siden
Mørkhøj Connemara   ·   Krøjerupvej 22   ·   4180 Sorø   ·   Tlf. 53 57 32 74 eller 60 32 03 20
Dannebrog
Union Jack
techCMS